Financiering bij doorstart na faillissement voor MKB, BV en eenmanszaak

Voor een doorstart is geld nodig. Al is het maar om activa, voorraden, onderhanden werken, de naam en het klantenbestand terug te kopen van de curator. Daarnaast heeft u na de doorstart misschien kapitaal werkkapitaal nodig om personeelskosten en de huur te betalen of goederen te kopen, waardoor het bedrijf weer verder kan. 

Er is alleen één probleem: na een faillissement staat u er financieel gezien niet al te best voor. Daarbij is het moeilijk om een krediet bij een bank af te sluiten. Hoe komt u na een doorstart dan wel aan de financiering die u nodig heeft voor uw doorstart?

Financiering voor een doorstart: dit zijn uw kansen

Een doorstart zonder financiering is in de meeste gevallen geen optie. In uitzonderlijke gevallen is het mogelijk om een betalingsregeling te treffen met de curator, waardoor u activa kunt aankopen. Voor een snelle en soepele doorstart, is het echter handig om de bijbehorende kosten meteen te kunnen betalen. 

Het is verstandig om voordat u een doorstart maakt eerst een manier vindt om die te financieren. Om dit te regelen, heeft u eerst een goed onderbouwd ondernemersplan nodig. Uit dat plan blijkt ook meteen hoeveel financiering er nodig is om de doorstart te kunnen maken. 

Met een goed plan en mooie verwachte rendementen is het wel degelijk mogelijk om een financiering te krijgen voor uw doorstart. Doorstartende bedrijven zijn namelijk erg aantrekkelijk om te financieren. Dat komt doordat u na een doorstart een fris nieuw begin maakt en meteen winst kan draaien. 

Hulp nodig bij het regelen van uw financiering?

Wilt u een doorstart maken en kunt u wel wat hulp gebruiken om dit te financieren? MKBvooruit helpt u graag om de financiering rond te krijgen. Plan een adviesgesprek in en ontdek wat we voor u kunnen betekenen.

Voor een adviesgesprek
Bel nu 070 5680451

Adviesgesprek aanvragen

Voor een adviesgesprek vult u onderstaand formulier in of u belt nu: 085 0666699


    Uw privacy gewaarborgd 100% vertrouwelijk

    Of stuur uw mail naar financiering@mkbvooruit.nl