Saneer schulden voor een MKB, BV of eenmanszaak

Schulden saneren klinkt prettiger dan een faillissement… en dat is het ook. In deze fase doen wij er alles aan om een faillissement te voorkomen. 

De belangrijkste schuldeisers zijn vaak crediteuren, het pensioenfonds, de belastingdienst en de bank. In die volgorde moeten de schulden ook aangepakt worden. 

Hoe werkt het saneren van uw schulden?

Voordat we u helpen bij het saneren van uw schulden, bepalen we eerst samen welke koers we gaan varen. We maken hier een duidelijk stappenplan voor. 

In de ideale situatie helpen we u bij het saneren van de schulden, zodat we een faillissement kunnen voorkomen. En blijkt een faillissement toch onvermijdelijk te zijn? Dan helpen we u meteen om na het faillissement een succesvolle doorstart te maken.

Het is belangrijk hier vooraf een pad voor te kiezen, zodat we onze houding tijdens onderhandelingen met schuldeisers erop kunnen aanpassen. 

Saneer uw schulden bij crediteuren

Wat is de beste manier om lastige crediteuren van u af te houden? Mooie praatjes en loze beloftes verkopen? Of gewoon de telefoon niet meer beantwoorden? Dit gedrag zien we bij veel ondernemers. Maar dat is uiteraard niet de beste weg. 

Wanneer u financieel krap zit, is het moeilijk om alle crediteuren op tijd te betalen. Om van het gezeur af te zijn, worden de crediteuren die het hardst schreeuwen vaak als eerste betaald. Terwijl dit niet altijd de beste keuze is voor de toekomst van uw bedrijf.

Zo gaan we te werk

Hoe fijn zou het zijn als u het saneren van uw schulden uit handen zou kunnen geven? Bij MKBvooruit zijn we expert in het saneren van schulden bij crediteuren. We dit volledige proces voor u regelen. Zo zorgen we bijvoorbeeld voor de communicatie met crediteuren en maken we eventuele betalingsafspraken. 

Ons voornaamste doel is om de schulden bij alle crediteuren af te kopen tegen finale kwijting. Dat kan soms in één keer, maar gebeurt ook vaak in fases. Het kan enkele dagen duren, enkele weken of zelfs enkele maanden. 

Stille sanering van uw schulden

Wanneer we u helpen bij het saneren van uw schulden bij crediteuren, doen we dat middels een zogenaamde stille sanering. De methode kan veel werk met zich meebrengen, maar de resultaten zijn verbluffend goed. Door de crediteuren inzage te geven in het overlevingsplan van uw onderneming, kiezen de meeste (ruim 79%!) ervoor om genoegen te nemen met een betaling tegen finale kwijting. 

In veel gevallen is het mogelijk om schulden af te kopen tegen finale kwijting voor minder dan 30% van het oorspronkelijke bedrag. Een crediteur heeft liever een deel van de schuld dan dat hij met niets eindigt. En bovendien blijft de relatie met de crediteur op deze manier goed, wat handig is voor de toekomst van uw bedrijf. 

Saneer uw schulden bij de belastingdienst

‘Belastingschulden hebben is geen probleem. Het is wel een probleem als u uw lopende verplichtingen niet bijhoudt’. Dat is de mening van de belastingdienst en daar maken wij op een passende manier gebruik van. 

Wanneer u belastingschulden heeft, moet er een betalingsregeling komen en moet u melding doen van betalingsonmacht. Wij verzorgen dit graag voor u. 

Onze ervaring leert dat het goed mogelijk is om afspraken te maken met de belastingdienst. Wel is het belangrijk dat u deze afspraken nakomt. Wanneer het toch niet lukt om deze afspraken na te komen, communiceren we dat onmiddellijk naar de belastingdienst. Zo houden we voor u de vertrouwensrelatie in stand. 

Net als bij het saneren van schulden bij crediteuren, is het ook mogelijk om belastingschulden af te kopen. De belastingdienst gaat echter niet zomaar op dit voorstel in. Vroeger was er een regel dat de fiscus altijd 50% meer moest krijgen dan de concurrerende crediteuren. Maar tegenwoordig geldt dat vaak niet meer. Onder bepaalde omstandigheden kan het zijn dat de belastingdienst water bij de wijn doet en een gedeelte van de schulden kwijtscheldt

Saneer uw schulden bij de bank

Heeft u financiële problemen? Informeer de bank daar dan zo vroeg mogelijk over. Het is verstandig om dit niet zomaar zelf te doen, maar om hier een specialist voor in te schakelen. Banken dreigen vaak met het opzeggen van uw krediet. Door hulp in te schakelen bij het saneren van uw schulden bij de bank, kunt u dit voorkomen. 

De bank heeft maar één doel: de schade voor zichzelf zoveel mogelijk beperken. Werk daarom waar mogelijk is mee met de bank, maar doe weiger dingen te doen waar u niet achter staat. 

Banken geven het misschien niet meteen toe, maar het is tegenwoordig vaak goed mogelijk om afspraken te maken voor het afkopen van uw schulden. Hoewel de onderhandelingen eigenlijk nooit echt soepel verlopen, krijgen we het toch in 40% van de gevallen voor elkaar dat de bank een voorstel tot finale kwijting accepteert. 

Saneer uw schulden met behulp van MKBvooruit

Heeft u een eenmanszaak of BV in nood? Neem dan contact op voor persoonlijk advies over het saneren van uw schulden.

Voor een adviesgesprek
Bel nu 070 5680451

Adviesgesprek aanvragen

Voor een adviesgesprek vult u onderstaand formulier in of u belt nu: 085 0666699


    Uw privacy gewaarborgd 100% vertrouwelijk