MKBVOORUIT

Schulden kwijtschelden, zo werkt dat

Loopt u over van de schulden en kunt u niet alles meer betalen? In sommige gevallen is het mogelijk om een deel van deze schulden te laten kwijtschelden. U krijgt hierdoor weer meer financiële ruimte, waardoor een naderend faillissement mogelijk afgewend kan worden. Want zeg nu zelf, schulden kwijtschelden klinkt een stuk aantrekkelijker dan uzelf failliet laten verklaren toch?

Schulden kwijtschelden, wat betekent dat precies?

We spreken van schulden kwijtschelden wanneer een crediteur en debiteur overeenkomen dat een schuld in zijn geheel of gedeeltelijk niet meer betaald hoeft te worden. Het saneren van schulden is een radicale maatregel in een financiële noodsituatie.

Het kwijtschelden van schulden gebeurt doorgaans wanneer een bedrijf in financieel zwaar weer zit en niet langer aan al zijn verplichtingen kan voldoen. Schuldeisers hebben liever een deel van hun geld dan dat ze helemaal niets hebben. Daarom kunnen schuldeisers er in sommige gevallen mee akkoord gaan om een deel van de schulden kwijt te schelden. 

MKB vooruit

Hoe kunt u uw schulden laten kwijtschelden?

Wanneer u uw schulden niet meer kunt betalen, kunt u uw schuldeisers vragen om uw schulden (voor een deel) kwijt te schelden. Alleen uw schuldeisers kunnen beslissen of ze dat ook daadwerkelijk doen. 

Er zijn verschillende schuldeisers bij wie u uw schulden mogelijk gedeeltelijk kunt laten wegvallen: crediteuren, de belastingdienst en de bank. Bij elk van deze schuldeisers is het doorgaans mogelijk om te onderhandelen en een deel van uw schulden te saneren

Om uw schulden te laten kwijtschelden is het belangrijk dat u goed blijft communiceren met de betrokken partijen. Laat zien dat u een duidelijk plan heeft, zodat u in de toekomst niet opnieuw in de problemen komt. Negeer vervelende schuldeisers vooral niet. Maak duidelijke afspraken en zorg dat u deze ook nakomt. 

gelijkheden en wijzen u op kansen. Dit geeft u perspectief en helpt om te groeien. 

Bij ons bent u zeker van:

  • Eén aanspreekpunt voor uw administratie
  • 24/7 inzicht in uw actuele cijfers
  • Duidelijkheid over kansen en mogelijkheden
  • Een professionele sparringpartner die met u meedenkt
  • Uw volledige administratie wordt voor u geregeld

De beste manier om van uw schulden af te komen

Zou het niet fijn zijn als u het kwijtschelden van uw schulden uit handen kon geven? MKBvooruit regelt het graag voor u. We zorgen dat de communicatie met crediteuren, de bank en de belastingdienst goed verloopt en maken eventuele betalingsafspraken. 

Als wij u helpen bij het gedeeltelijk laten kwijtschelden van uw schulden, doen we dat middels een zogenaamde stille sanering. We geven de schuldeisers hierbij inzicht in het overlevingsplan van uw onderneming. De meeste schuldeisers (ruim 79%) kiezen ervoor om genoegen te nemen met een betaling tegen finale kwijting. Vaak krijgen we het voor elkaar om schulden af te kopen tegen finale kwijting voor minder dan 30% van het oorspronkelijke bedrag. 

Kunt u wel wat hulp gebruiken om van uw schulden af te komen? MKBvooruit is er voor u! Neem vandaag nog contact op voor een gratis adviesgesprek en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen. 

Plan een adviesgesprek in via 070 5680451

Turboliquidatie