Turboliquidatie

Turboliquidatie is een relatief snelle en eenvoudige manier om een onderneming te beëindigen wanneer er geen baten(bezittingen) meer zijn. Dit proces wordt vaak gebruikt wanneer een bedrijf niet in staat is zijn schulden te betalen en er geen andere uitweg meer is. Turboliquidatie kan een aantrekkelijke optie zijn voor ondernemers die geconfronteerd worden met een moeilijke financiële situatie, omdat het een snellere en minder ingrijpende methode is dan een regulier faillissement. 

Nieuwe ontwikkelingen - Tijdelijke wet transparantie turboliquidatie

Recentelijk is het wetsvoorstel ‘Tijdelijke wet transparantie turboliquidatie’ ingediend bij de Tweede Kamer, met als doel de ontbinding op eigen initiatief van rechtspersonen zonder baten (turboliquidatie) transparanter te maken. De voorgestelde wijzigingen omvatten onder andere de introductie van deponeringsverplichtingen voor bestuurders en de mogelijkheid om een civielrechtelijk bestuursverbod op te leggen, evenals boetes in geval van misbruik. Deze wet is per 15 november 2023 in werking getreden. Benieuwd wat deze wet aanpassing voor gevolgen met zich meebrengt? Wij vertellen u er graag meer over!

 

Zelf de regie behouden?

Zelf de ontbinding regelen

In tegenstelling tot een langdurig faillissement, waarbij een curator wordt aangesteld om het bedrijf te liquideren, maakt turboliquidatie het mogelijk voor de directie om zelf de ontbinding van het bedrijf te regelen. Dit proces is vooral geschikt voor bedrijven die geen vermogensbestanddelen meer hebben.

De rol van MKBvooruit.nl

Bij MKBvooruit.nl begrijpen we dat het besluit om je bedrijf via turboliquidatie te beëindigen complex kan zijn. Onze experts staan klaar om je door dit proces te begeleiden, ervoor te zorgen dat aan alle wettelijke eisen wordt voldaan en de impact op jou als ondernemer te minimaliseren.

  1. We beginnen met een persoonlijk adviesgesprek om jouw situatie te begrijpen en de beste weg vooruit te bepalen​​.
  2. Hierna zetten wij op basis van jouw situatie een plan van aanpak op, afgestemd op jouw onderneming​​.
  3. Gedurende dit traject bieden onze juridische experts en financiële adviseurs, waar nodig, gepaste ondersteuning.
  4. In sommige gevallen kan een doorstart of herstructurering onderdeel zijn van de oplossing, en wij kunnen helpen bij het vormgeven van deze nieuwe fase​​​​.

Nodige ondersteuning bij een turboliquidatie

Turboliquidatie met MKBvooruit.nl betekent niet alleen het einde van een bedrijf, maar biedt ook een kans om op een waardige manier af te sluiten en vooruit te kijken naar nieuwe mogelijkheden. Met onze persoonlijke begeleiding wordt dit complexe proces een stuk overzichtelijker en minder belastend.