MKBVOORUIT

Wilt u een doorstart maken met uw bedrijf?

Een faillissement hoeft niet meteen het einde van je bedrijf te betekenen. In sommige gevallen leidt een faillissement tot iets heel moois: Namelijk een bedrijf doorstarten. Dit betekent een nieuw bedrijf zonder overtollige ballast van het oude bedrijf.

MKBVOORUIT

Niet het einde, maar een nieuw begin

Doorstarten na een faillissement, wat houdt dat in?

Wanneer u ons inschakelt, gaan we in eerste instantie voor het voortzetten van uw bedrijf. In sommige gevallen is dat niet mogelijk en gaat het bedrijf alsnog failliet. Met een doorstart kunt u het bedrijf alsnog voortzetten, maar dan in afgeslankte vorm.

Doorstarten brengt veel voordelen met zich mee

  1. Veel of zelfs alle schulden blijven achter in de oude onderneming
  2. U kunt vanaf de eerste dag winst maken
  3. U kunt betere prijzen en condities afspreken bij leveranciers
  4. De huisvestingskosten kunnen omlaag
  5. Dure leaseauto’s worden vervangen door goedkopere exemplaren
  6. Kosten voor accountants en advies worden vaak lager
  7. U kunt de volledige inventaris, machines en voorraden terugkopen van de curator
  8. Er waait een frisse wind door het bedrijf en u gaat weer met plezier naar het werk

Samen bouwen aan een succesvolle toekomst

Onze werkwijze bij een doorstart van uw bedrijf

Er komt heel wat kijken bij het voorbereiden van een doorstart. Zo heeft u te voldoen aan verschillende wetten en regels. Daarom is het belangrijk om vooraf een goed plan van aanpak te maken. Op deze manier verhoogt u meteen de kans dat uw nieuwe onderneming slaagt en een glansrijke toekomst tegemoet gaat. 

Als u onze hulp inschakelt, maken we samen een duidelijk plan van aanpak voor uw doorstart. We denken mee met uw situatie en begeleiden u in het juridische proces.

Bij een doorstart blijven de meeste schulden vaak achter in het oude bedrijf. In sommige gevallen moet u een bepaalde crediteur – zoals een belangrijke leverancier – toch meenemen naar het nieuwe bedrijf. Om een goede samenwerking in de toekomst te bevorderen, nemen we dit soort onvervangbare leveranciers al in een vroeg stadium mee in het plan dat we samen maken voor de doorstart. Lees hier meer over het doorstarten als een eenmanszaak, MKB of BV

Licht aan het einde van de tunnel

Plan een adviesgesprek voor het doorstarten van uw bedrijf