MKBVOORUIT

Een nieuw perspectief op huurvermindering voor horeca ondernemers

Deel deze post

Tijdens de coronacrisis hebben veel hurende horecaondernemers een discussie of geschil gehad over de huurbetaling met hun verhuurder. In sommige gevallen denken verhuurders mee en komen ze horecabedrijven tegemoet met bijvoorbeeld een gedeeltelijke kwijtschelding van de huur. 

Helaas zijn er ook gevallen bij waar een verhuurder op geen manier wil meewerken. In het uiterste geval kunnen horecaondernemers dan naar de rechter stappen. Dat laatste is wat restaurant Café Aimée uit Den Haag deed. 

Via een bodemprocedure slaagde het restaurant erin om uiteindelijk 50% huurkorting tijdens de sluiting door de coronacrisis af te dwingen. Voor de maanden dat de horeca dagelijks om 22:00 uur moest sluiten, krijgen ze 25% huurkorting. 

De zaak van Café Aimée is een belangrijke erkenning voor horecaondernemers die tegen problemen aanlopen rondom hun huur. Deze zaak brengt nieuwe mogelijkheden voor horecazaken mee om gelijk te halen bij hun pandeigenaar. 

Een doorstart maken met je horecazaak

Vaak doen ondernemers er alles aan om hun huur en medewerkers netjes te betalen, terwijl ze zelf al geruime tijd geen loon uit hun zaak gehaald hebben. Wij bekijken dit soort situaties rationeel in plaats van emotioneel en helpen de ondernemer weer aan zichzelf denken.

MKBvooruit helpt horecaondernemers die in zwaar weer verkeren. Als een faillissement onafwendbaar is, dan zorgen we dat dit netjes wordt begeleid. En als een doorstart mogelijk is, begeleiden we dat proces. 

Een faillissement hoeft niet het einde van je ondernemerschap te betekenen. Vaak is het een nieuw begin.

Wij zorgen ervoor dat de schade voor kleinere en lokale crediteuren zoveel mogelijk beperkt wordt. Zo kun je hen tijdens het boodschappen doen nog recht in de ogen kijken en kun je opnieuw samenwerken wanneer je ervoor kiest om een doorstart te maken. 

Staat het water je aan de lippen? Neem dan gerust even contact met ons op. Wij kijken met je mee en geven je een perspectief voor de toekomst. En bovenal ontzorgen we je tijdens het hele proces. 

Meer nieuws