MKBVOORUIT

Faillissement voorkomen? Doe dan deze 6 dingen

Deel deze post

Als ondernemer is een faillissement wel het laatste wat u wilt. Daarom wilt u alles op alles zetten om een naderend faillissement te voorkomen

Wanneer het even niet zo goed gaat met uw onderneming, hoeft dat niet altijd een faillissement als gevolg te hebben. Wel is het belangrijk dat u op tijd actie onderneemt en bijstuurt. Hoe u dat doet? Dat leest u in dit artikel. 

1. Achterhaal de oorzaak van uw problemen

Een naderend faillissement komt vaak niet zomaar aanwaaien. Ga daarom na waar het is misgegaan. Welke beslissingen, acties en plannen hebben ervoor gezorgd dat uw bedrijf in zwaar weer terecht is gekomen? Wanneer u weet waar uw financiële problemen vandaan komen, weet u ook wat u in de toekomst anders moet doen. 

2. Maak een plan om uw faillissement te voorkomen

Uw huidige manier van werken heeft u in de richting van een faillissement gedreven. Om uw faillissement te voorkomen, moet u uw plannen bijstellen. Hoe gaat u zorgen dat u uw schulden niet verder oplopen en dat u alle kosten in de toekomst wél kunt betalen? Een helder overlevingsplan komt vaak ook goed van pas in de onderhandelingen met schuldeisers. 

3. Maak afspraken met schuldeisers

Wist u dat het in sommige gevallen mogelijk is om een deel van uw schulden te saneren? Schuldeisers hebben liever een deel van het bedrag dat u ze nog verschuldigd bent dan dat ze helemaal niets krijgen. Wanneer u uw schuldeisers inzicht geeft in uw situatie en laat zien dat u uw plannen voor de toekomst heeft bijgesteld, gaan zij er wellicht mee akkoord om een deel van de schuld te saneren. 

4. Blijf communiceren met uw schuldeisers

Het is heel makkelijk om uw schuldeisers te negeren en te doen alsof uw schulden er niet zijn. Hier lost u echter niets mee op en zolang u geen actie onderneemt komt dat faillissement steeds dichterbij. Door goed te blijven communiceren met uw schuldeisers, houdt u ze te vriend en behoudt u een goede relatie voor de toekomst. 

5. Zorg dat er iets verandert in uw bedrijfsvoering

Is het gelukt om een deel van uw schulden te saneren en daardoor een dreigend faillissement te voorkomen? Een hele mooie stap, maar u bent er nog niet. Wanneer u uw oude bedrijfsvoering blijft voortzetten, is de kans aanwezig dat u binnen korte tijd opnieuw in de problemen zit. Zorg daarom dat u uw koers bijstelt, zodat uw onderneming een succesvolle toekomst tegemoet gaat. 

6. Schakel professionele hulp in om uw faillissement te voorkomen

Wilt u alles op alles zetten om het faillissement van uw bedrijf te voorkomen? Om een nieuwe koers te gaan varen en een mooie toekomst tegemoet te gaan? Dan is het verstandig om iemand in te schakelen die u helpt uw faillissement te voorkomen. 

MKBvooruit helpt u gedurende het hele proces rondom het voorkomen van uw faillissement. Samen met u kijken we naar de oorzaak van uw problemen en maken we een overlevingsplan voor uw bedrijf. Vervolgens maken we afspraken met schuldeisers en zorgen we dat de communicatie goed verloopt. Zo kunnen we u helpen een deel van de schulden te laten kwijtschelden, zodat u zonder schulden en met een fris nieuw plan uw onderneming voort kunt zetten. 

Zit uw bedrijf in financiële problemen en wilt u een dreigend faillissement voorkomen? Plan dan vandaag nog een gratis adviesgesprek in. 

Plan een adviesgesprek in via 070 5680451

Meer nieuws