MKBVOORUIT

Naderend faillissement voor uw eenmanszaak? Dit moet u weten

Een faillissement van uw eenmanszaak heeft een enorme impact op uw leven. Bij schulden of een faillissement bent u namelijk met uw privévermogen aansprakelijk. Heeft u niet genoeg geld in uw bedrijf om uw schulden af te lossen, dan betaalt u de overgebleven schuld vanuit uw eigen vermogen. Dat betekent dat u al uw bezittingen die enige waarde hebben kunt kwijtraken. Bijvoorbeeld uw spaargeld, auto en koophuis. 

Doordat het faillissement van een eenmanszaak grote gevolgen kan hebben, is het belangrijk dat u de juiste keuzes maakt. 

MKB vooruit

Schakel een
specialist in

Een faillissement is een emotionele aangelegenheid, al helemaal als u een eenmanszaak heeft. Om de zaken helder te houden en de juiste keuzes te maken, is het verstandig om hulp in te schakelen. 

Wanneer u MKBvooruit inschakelt als extern adviseur voor jouw eenmanszaak, kijken wij met een frisse en neutrale blik naar uw bedrijf. Ook maken we een analyse van het probleem, stellen we de gezondheid van uw bedrijf vast. 

Als uit onze analyse blijkt dat uw bedrijf nog levensvatbaar is of dat u mogelijk een doorstart kunt maken, maken we een overlevingsplan voor u. 

Faillissement van uw eenmanszaak voorkomen

Om uw naderende faillissement tegen te gaan, zal uw eenmanszaak eerst de schuldsanering in moeten. Samen met uw schuldeisers maken we een plan om aan de betalingsverplichtingen te voldoen. In sommige gevallen is het mogelijk een deel van de schulden kwijt te schelden. 

Zodra uw onderneming uit de schuldsanering is, stellen we een plan op waarmee u uw eenmanszaak kunt herstructureren. We kijken hiervoor onder andere naar de oorzaak van de financiële problemen en bepalen vervolgens samen wat er moet veranderen. Samen stellen we een plan op waarmee uw eenmanszaak in de toekomst weer winstgevend kan worden. 

Wat als een faillissement niet meer af te wenden is?

Helaas is het niet altijd mogelijk om het faillissement van uw eenmanszaak nog af te wenden. Wanneer dat het geval is, moet er een faillissement aangevraagd worden, wat de rechtbank vervolgens moet goedkeuren. 

Een faillissement van een eenmanszaak levert doorgaans een ingewikkelde situatie op. Daarom is het verstandig om de hulp van een adviseur in te schakelen. MKBvooruit helpt u om de juiste stappen te nemen, zodat het proces rondom uw dreigend faillissement soepel verloopt. 

Wilt u meer weten over hoe wij u kunnen helpen om het dreigend faillissement van uw eenmanszaak af te wenden? Of hoe wij de ingewikkelde situatie rondom een faillissement gemakkelijker kunnen maken voor u? Plan dan een gratis adviesgesprek in!

Plan een adviesgesprek in via 070 5680451