MKBVOORUIT

Waar kan een advocaat faillissementsrecht je precies mee helpen?

Deel deze post

Wanneer u failliet verklaard bent gebeurt er een hoop om u heen. Zowel financieel als privé kan een faillietverklaring grote gevolgen hebben. Een faillissement kan worden uitgesproken wanneer een privé- of rechtspersoon niet langer aan zijn of haar (financiële) verplichtingen kan voldoen. De rechtbank is dan de instantie die het faillissement uitspreekt. De rechtbank zal daartoe overgaan op het moment dat de schuldenaar in de ‘toestand verkeert dat zij heeft opgehouden te betalen’. In veel gevallen is dat het moment dat een schuldenaar 2 of meer schuldeisers niet langer betaald. Maar wat kan een faillissementrechtadvocaat in dit geval voor u betekenen? In dit artikel vertellen wij daar meer over.

Wat is een faillissementsadvocaat?

Een faillissementsadvocaat is gespecialiseerd in alles wat met faillissementen te maken heeft en de wetten die daarbij komen kijken. Een schuldeiser kan maar beperkt actie ondernemen tegen een persoon die failliet is verklaard totdat de rechter heeft bepaald wat de gang van zaken zal zijn. Faillissementsadvocaten werken zowel voor mensen of organisaties die failliet verklaard zijn als voor schuldeisers die proberen geld te krijgen van de gefailleerde.

Waarom een faillissementsadvocaat?

Een faillissementsadvocaat staat u bij tijdens een faillissement wanneer u zelf failliet bent of wanneer u bepaalde belangen heeft bij het faillissement van een ander. Dergelijke advocaten zijn specialisten die precies weten welke wetten er gelden op het gebied van faillissementen. Aangezien u zelf waarschijnlijk geen expert bent op dit gebied kan een faillissementsadvocaat flinke meerwaarde hebben. Hij of zij kan u helpen de situatie inzichtelijker te maken en helpen met het bedenken van de best mogelijke strategie om uw faillissement af te wikkelen of wellicht zelfs te voorkomen. Met een faillissementsadvocaat in de arm weet u precies wat er kan gebeuren en zorgt u ervoor dat u niet voor verrassingen komt te staan.

Wat kan een faillissementsadvocaat precies voor u betekenen?

Zoals al eerder genoemd kan een faillissementsadvocaat, met de kennis die hij of zij bezit, u helpen zo goed mogelijke keuzes te maken wanneer het gaat om het verloop van uw faillissement. De advocaat kan u helpen bij het opstellen of beoordelen van eventuele contracten en u behoeden voor vergissingen die u nog meer schade opleveren. Tegelijkertijd kan een faillissementsadvocaat de communicatie voor uw rekening nemen zodat u hier zelf niet meer direct mee bezig heeft te zijn. Uiteraard kan een faillissementsadvocaat ook een schuldeiser helpen om te bepalen op welke manier men de meeste kans van slagen heeft om zijn of haar geld terug te krijgen wanneer iemand failliet verklaard is.

Zoals u ziet komt het nodige kijken bij een faillissement. Wanneer u graag bijgestaan wordt door een professional die verstand van zaken heeft op dit gebied is het de overweging waard om een faillissementsadvocaat in te schakelen.

Mocht u nog vragen hebben of advies willen neemt u dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder en kunnen u voorzien van de juiste benodigde hulp.

Meer nieuws