MKBVOORUIT

3 instanties die u kunnen helpen wanneer u failliet bent

Deel deze post

Het is een vervelende situatie, maar helaas komt het nog vaak genoeg voor. U bent persoonlijk failliet verklaard en uw bedrijf houdt op te bestaan. Maar wat nu? Wellicht heeft u een restschuld, maar u wilt niet bij de pakken neerzitten. In dat geval heeft u behoefte aan een degelijk plan en de juiste mensen die u weer op weg kunnen helpen. Om u daarbij te helpen, behandelen wij in dit artikel drie instanties die u kunnen helpen na een faillissement.

1. Hulpinstellingen

Indien u failliet verklaard bent, kunt u uiteraard altijd proberen om een beroep te doen op een verschillende hulpinstellingen. Deze instelling zijn er veelal op gericht om u gratis of tegen een kleine vergoeding weer op weg te helpen. In sommige gevallen kunnen zij u geld lenen voor het betalen van kleine schulden. Let daarbij wel goed op de haalbaarheid van het afbetalen van eventuele schulden. Zo voorkomt u dat u verder in de schulden zakt. Een andere oplossing kan zijn om geld te lenen van familie of vrienden. Ook hierbij geldt dat dit enkel verstandig is wanneer het gaat om kleinere schulden. Daarnaast ook als u er vrij zeker van bent dat u de eventuele nieuwe schulden, binnen afzienbare tijd terug kunt betalen. Zorg daarom altijd voor een gedegen plan. Schulden bij familie of vrienden die niet terugbetaald kunnen worden, kan voor ongewenste sociale conflicten zorgen.

2. Schuldhulpverlening

Een zeer nuttige instantie die u van dienst kan zijn na een faillissement, is de schuldhulpverlening. Deze organisaties worden in veel gevallen geleid door vrijwilligers of door de sociale dienst binnen uw gemeente. De schuldhulpverlening zorgt ervoor dat u uw leven weer op de rit krijgt. Dit doen zij daar uw schulden in kaart te brengen, een plan te maken om nieuwe inkomsten te genereren en door in sommige gevallen deals te sluiten met uw schuldhulpverleners. Dit alles zorgt ervoor dat u zo snel mogelijk weer schuldenvrij bent.

3. De overheid

Wanneer u alles heeft geprobeerd maar alsnog niet van uw schulden afkomt, is er tot slot de overheid. Speciaal in dergelijke gevallen heeft de overheid namelijk de wet: “Schuldsanering Natuurlijke Personen” ingericht. Deze wet omvat een traject waarin u na een bepaalde periode, schuldenvrij verklaard wordt. Om voor deze wet in aanmerking te komen, moet u goedkeuring ontvangen van de gemeente. Zij doen vervolgens een aanvraag bij de rechtbank. De rechter bekijkt of u in aanmerking komt voor de wet WSNP en doet een uitspraak.

Bent u op zoek naar een partij die u kan helpen bij het voorkomen van een faillissement of bij het leveren van effectief faillissementsadvies? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Wij hebben jarenlange ervaring op het gebied van crisisadvies en helpen u, ook na een faillissement, weer graag op weg.

Meer nieuws