MKBVOORUIT

Effectief schulden saneren doet u zo

Deel deze post

Bent u ondernemer en stapelen de rekeningen zich op? Wordt het daarnaast steeds lastiger om uw hoofd boven water te houden? Begrijpelijk want sinds de crisis is het voor meerdere bedrijven steeds lastiger om goed te blijven functioneren. In sommige gevallen is het maar de vraag hoelang u en uw bedrijf het vol kunnen houden. Het saneren van uw schulden is in dit soort gevallen de oplossing. Maar waar dient u dan te beginnen en hoe gaat dit in zijn werkt? In dit artikel geven wij u een aantal tips waarmee u effectief schulden kunt laten saneren!

Breng alles in kaart

Veel ondernemers met schulden spreken vaak hetzelfde uit: “Ik ben het overzicht volledig kwijt”. Precies daar zit het probleem en gaat het vaak mis. Hoe lastig het soms ook is, het behouden van overzicht is essentieel. Indien dit niet gebeurd, verliest u gegarandeerd de controle. Zorg er dus voor dat u exact weet wat er financieel binnen komt en uitgaat. Alleen zo kunt u in kaart brengen welke schulden er zijn en of deze zich nog opstapelen.

Bespaar waar mogelijk

Uiteraard dienen uw schulden niet nóg groter te worden. Wellicht kan het onderhandelen met uw leveranciers helpen en zorgen voor een lagere prijs. Zo verkleint u het risico dat er meer schulden bijkomen en komt er meer marge beschikbaar. Ook het bezuinigen op andere zaken binnen uw bedrijf kan helpen geld te besparen. Hierbij geldt dat alle kleine beetjes helpen!

Kom in contact met uw schuldeisers

Tevens is het belangrijk om in contact te treden met uw schuldeisers. Leg de eisers uit waarom u (nog) niet in staat bent om te betalen. Zorg daarnaast dat u hun een zo concreet mogelijke oplossing voorlegt. Door vervolgens goede afspraken te maken en u hieraan te houden, bouwt u ‘goodwill’ op bij de schuldeisers. Dit kan zowel op het moment zelf als later, goed van pas komen.

Bekijk de mogelijkheden tot het zoeken van hulp

Het is goed om in de gaten te houden dat u de situatie niet overschat. Uiteraard lost u het liefst de schulden zelfstandig op maar helaas is dit niet altijd mogelijk. Zorg daarom dat u de situatie zo objectief mogelijk bekijkt en eerlijk bent of u zelfstandig de schuldsanering aankunt. Indien u realiseert dat dit niet het geval is, is het verstandig om professionele hulp in te schakelen en een adviesgesprek aan te gaan. Schuldsaneringsspecialisten kijken met een frisse blik naar uw situatie. Wellicht kunnen zij tevens andere oplossingen aandragen, oplossingen waar u in eerste instantie niet aan dacht.

Bent u op zoek naar een geschikte partij voor het saneren van uw schulden? Neem dan een kijkje op onze website. Voor meer informatie of vragen raden wij aan om contact met ons op te nemen. Wij van MKB crisisadvies helpen u graag verder!

Meer nieuws