Zo vindt u een geschikte faillissementsadvocaat in 3 stappen

Deel deze post

Dreigt u failliet te gaan of bent u reeds failliet verklaard, dan komt er een hoop op u af. In deze vaak hectische periode kan het lastig zijn om het overzicht te bewaren. In zulke gevallen heeft u baat bij iemand die verstand van zaken heeft en u kan helpen bij het maken van de juiste beslissen. Hierbij kan een insolventierecht advocaat, ook wel faillissementsadvocaat, helpen. Maar hoe kunt u de zoektocht naar zo’n advocaat het best aanpakken?

Ga uw wensen na

Allereerst is het van belang om te bekijken waarnaar u op zoek bent. Tijdens het selectieproces is het belangrijk om te kijken naar de soort persoonlijkheid, het specialisme (binnen insolventierecht) en de werkwijze van de advocaat. Zet deze punten op een rijtje en schets een profiel van de advocaat waarnaar u op zoek bent. Zo kunt u gericht zoeken naar de juiste advocaat welke voldoet aan uw wensen en behoeften.

Bekijk het aanbod

Het aanbod aan faillissement advocaten is enorm. Tijdens de zoektocht op internet kunt u flink wat advocatenkantoren verwachten. Neem daarom rustig de tijd om de verschillende opties te bekijken. Hoe meer u zoekt, hoe groter de kans bestaat dat u de juiste advocaat vindt. Hierbij is het overigens wel verstandig de om reviews te bekijken, zo krijgt u gelijk een beter beeld van de advocaat in kwestie.

Een beslissing nemen

Uiteindelijk zal de knoop doorgehakt moeten worden. Alvorens raden wij u aan om een lijstje op te stellen van alle geschikte advocaten en hieruit de drie meest geschikte te kiezen. Vervolgens is het raadzaam om met de advocaten individueel contact op te nemen en een eerste gesprek aan te gaan. Zo merkt u direct of het wel/niet klikt en het de advocaat is die u zoekt. Indien u met alle drie de advocaten een kort gesprek heeft gehad, kunt u de voor- en nadelen per advocaat op een rijtje zetten en een uiteindelijke beslissing maken. Luister hierbij goed naar uw gevoel en kies voor een advocaat waarin u vertrouwen heeft.

Bent u op zoek naar een geschikte partij welke u kan helpen bij het afwenden of goed afwikkelen van een faillissement? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Een vrijblijvend gesprek met ons is uiteraard mogelijk en dit kunt u aanvragen door met ons contact op te nemen. Wij kijken graag met u naar de mogelijkheden.

Meer nieuws