Failliet, in 3 stappen uw persoonlijke leven weer op de rit

Deel deze post

Ondanks verwoede pogingen om uw onderneming draaiende te houden, is de situatie onhoudbaar geworden. Uw onderneming gaat failliet. Vaak komen er in dergelijke periodes ontzettend veel zaken op u af. Niet alleen zakelijk kan dat veel stress opleveren, maar ook uw persoonlijke levenssfeer kan behoorlijk onder druk komen te staan. In dat geval is het van belang om zo snel mogelijk de zaken weer op orde te krijgen. Maar hoe doet u dat? In dit artikel helpen we aan de hand van drie stappen om uw persoonlijke leven weer op de rit te krijgen.

1. Openheid en duidelijkheid

Allereerst is het van groot belang om voor duidelijkheid te zorgen binnen uw gezin en familie. Door hen op de hoogte te brengen van de situatie waarin u verkeerd, schept u duidelijkheid voor uzelf en anderen. Naast dat zij u wellicht kunnen helpen, geven veel ondernemers aan dit een flinke last is die van hun schouders afvalt. Tegelijkertijd is het de eerste stap die u moet zetten om uw leven weer met een schone lei te beginnen.

2. Inkomen?

Ten tweede dient u uw financiën weer op orde te krijgen. Het kan zijn dat uw faillissement u opgezadeld heeft met een flinke restschuld. In dat geval wilt u die natuurlijk zo snel mogelijk aflossen. Indien u hier zelf niet uitkomt, kunt u de mogelijkheid bekijken tot het aanvragen van schuldhulpverlening. Indien u hier geen recht op heeft, zult u zo snel mogelijk nieuw inkomen moeten realiseren. Dit kan natuurlijk door een nieuwe baan te zoeken of u kunt proberen om een doorstart te maken. Door opnieuw geld te verdienen, kunt u de schade die u op persoonlijk ondervindt beperken en kunt u uw leven sneller weer voortzetten.

3. Het afbetalen van schulden

De periode waarin u eventuele restschulden dient af te betalen is vaak een lastige. Het inkomen dat u genereert kan enkel gebruikt worden voor uw basis levensonderhoud. Het resterende bedrag zal gebruikt worden om uw schulden af te betalen. Daarom is het van belang dat u uw persoonlijke levensstijl zoveel mogelijk aanpast. Helaas kan dat betekenen dat gebruikelijke gewoonten niet langer te handhaven zijn. Echter, hoe eerder uw schulden zijn afbetaald, hoe eerder u weer kunt beginnen met een frisse start.

Indien u op zoek bent naar een geschikt partij die u kan helpen bij de afhandeling van een faillissement, dan bent u bij ons aan het juiste adres! Wij van MKB Vooruit zijn specialist op het gebied van crisishulpverlening en helpen u graag verder. Voor meer informatie of vragen kunt u het best contact met ons opnemen.

Meer nieuws