Hulp die u kunt inschakelen bij een dreigend faillissement, 3 voorbeelden

Deel deze post

We kennen in Nederland talloze instanties voor onder andere de zorg, natuur, milieu maar ook op het gebied van financieel welzijn. Wanneer u en bedrijf in zwaar weer verkeren kan het zijn dat een faillissement niet langer te voorkomen is. In dat geval is natuurlijk iedere vorm van hulp meer dan welkom, en niet enkel die van officiële instanties. Om die reden zetten we vandaag drie vormen van hulp op een rijtje wanneer u te maken heeft met een dreigend faillissement.

1. Ondernemersplein

Ondernemersplein is het platform van de overheid waar zij informatie geven over zaken waarmee u als ondernemer te maken kunt krijgen. Op deze website kunt u dan ook veel informatie vinden over de wetten en regels rondom een faillissement. Zo weet u precies waar u aan toe bent en kunt u betere keuzes maken die van belang zijn voor de afwikkeling van uw faillissement en persoonlijke situatie. Ook kunt u er terecht met vragen via de telefonische hulplijn.

2. Schuldhulpverlening

Behalve een informerende dienst zijn er in veel gemeenten ook actieve instanties die zich bezighouden met het verlenen van hulp rondom schulden; de ‘schuldhulpverlening’. Wanneer u zich aanmeldt bij deze instantie, beoordelen zij vervolgens of u in aanmerking komt voor schuldhulpverlening. Indien dat het geval is, zullen zij (veelal gratis) samen met u naar alle aspecten van hulpverlening kijken. Zo wordt er gekeken naar uw uitgavenpatroon om te bekijken waarop u kunt besparen, maar is er vaak ook hulp op zakelijk gebied om uw faillissement zo goed mogelijk af te handelen.

3. Familie en vrienden

Behalve deze formele instanties raden we u ook aan om hulp te zoeken bij familie en vrienden. Dat betekent niet altijd dat u hen om geld hoeft te vragen, zij kunnen u vaak ook op andere manieren bijstaan tijdens deze lastige tijd. Een plek waar u uw hart kunt uitluchten kan namelijk positief bijdragen aan uw gemoedstoestand en de manier waarop u met de zaken omgaat. Wellicht kan familie een extra dag in de week de zorg van uw kinderen op zich nemen. Hierdoor krijgt u de tijd voor uzelf en andere zaken rondom uw faillissement. Hoewel de stap voor mensen vaak groot is, kunnen we niet vaak genoeg herhalen dat vrienden en familie een enorme meerwaarde kunnen bieden tijdens een faillissement.

Naast de bovengenoemde instanties zijn er natuurlijk ook andere zakelijke partijen die u kunnen helpen met uw faillissement. Indien u zoek bent naar een betrouwbare en ervaren partner op het gebied van crisisadvies, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Voor meer informatie of voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen. We helpen u graag verder.

Meer nieuws