Explosie aantal faillissementen

Deel deze post

Na de uitbraak van het coronavirus is het aantal faillissementen flink gestegen. Begin deze week was er zelfs een verdubbeling te zien van het tempo waarin de laatste jaren bedrijven over de kop gingen. En dat terwijl de epidemie Nederland pas net echt heeft bereikt en geraakt. Voor veel ondernemers stond het water blijkbaar al een tijd aan de lippen. Het duurt gemiddeld 3 weken voordat een faillissement daadwerkelijk wordt uitgesproken als een schuldeiser het aanvraagt. Na een eigen aanvraag kan het faillissement binnen een week een feit zijn.

Coronacrisis raakt ondernemers

Hoewel we nu dus al een stijging zien in het aantal faillissementen en de coronacrisis in volle gang is, is het wel de verwachting dat er nog veel meer bedrijven over de kop gaan de komende tijd. Veel sectoren hebben het momenteel namelijk zwaar, zoals de horeca en reisbranche. De Nederlandse economie krijgt zeker een flinke dreun.

Hulp bij dreigend faillissement

Niet alle bedrijven in sectoren die flink onder druk staan gaan failliet. Daarom is het belangrijk om snel in te grijpen wanneer een faillissement dreigt. Een goede bedrijfsadviseur kan hiermee helpen en de mogelijkheden bekijken voor financiering bij het maken van een doorstart. Zolang u als ondernemer de drive heeft om te blijven doen waar u goed in bent en bereid bent om met een positieve blik naar de toekomst te kijken, is er vaak nog veel mogelijk.

Faillissement voorkomen of doorstart maken

Wat een professioneel bedrijfsadviseur eerst doet, is samen met u orde op zaken stellen. Dat betekent het doorspitten van de administratie en saneren van schulden bij crediteuren, belastingdienst en de bank. Waar mogelijk proberen we een faillissement te voorkomen. Soms adviseren wij een doorstart te maken, maar in bepaalde gevallen kan het wel verstandig zijn om failliet te gaan en met een schone lei te starten met een nieuwe onderneming. Bij MKBvooruit kijken wij samen met u naar de opties en bespreken tijdens een adviesgesprek alle huidige problematiek. Als onafhankelijke derde adviseren we u met onze kennis en ervaring over uw kansen en mogelijkheden.

Plan een afspraak in

Neem nu contact met ons op om een adviesgesprek in te plannen. Wij staan voor u klaar!

Meer nieuws