MKBVOORUIT

In 3 stappen naar een doorstart

Deel deze post

Het kan natuurlijk voorkomen dat uw bedrijf niet langer het hoofd boven water kan houden. Afnemers die failliet gaan en hun rekeningen niet meer kunnen betalen, te hoge kosten; er zijn veel factoren die bij kunnen dragen aan het failliet gaan van een onderneming. Gelukkig hoeft dit niet in alle gevallen te betekenen dat het doek ook daadwerkelijk valt. In sommige gevallen is het namelijk mogelijk om een doorstart te maken. Hoe u dit het beste aanpakt? Dat vertellen we u in dit artikel aan de hand van dit stappenplan.

Analyseer en plan

In eerste instantie is het erg belangrijk om te bekijken waar het fout is gegaan. Breng het handelen en het beleid van uw onderneming van de afgelopen jaren kritisch in beeld en bekijk goed op welke punten het beter moet en kan. Zo kunt u met een gedegen nieuw business plan komen waarmee u de curator kunt overtuigen. Vaak is het nodig om afstand te doen van uw ongezonde bedrijfsdelen en de focus te leggen op de succesvolle onderdelen. Een goed onderbouwd business plan is vervolgens de leidraad van uw doorstart en gaat er voor zorgen dat uw nieuwe bedrijf het in de toekomst beter zal doen.

Een doorstart financieren

Voor een doorstart is geld nodig. Geld dat de onderneming op dat moment vaak niet heeft. Daarom zult u zo snel mogelijk op zoek moeten gaan naar nieuwe investeerders die vertrouwen hebben in u, uw plan en het bedrijf. In veel gevallen zult u daarvoor een uitstap moeten maken naar een andere investeerder of instelling dan waar u voorheen zaken mee deed. Ook hier geldt dat een goed business plan uw kansen vergroot op financiële hulp. Wees daarom realistisch maar vooral ook open en duidelijk. Vertrouwen van de kredietinstelling waar u bij aan klopt is namelijk noodzakelijk voor een succesvolle doorstart.

Laat u adviseren

Tot slot is het verstandig om u op de juiste manier te laten adviseren. Hiervoor raden wij u aan om een professional met u mee te laten kijken. Deze persoon is gespecialiseerd in dergelijke situaties en kan soms net iets beter inschatten wat voor u op dat moment de beste keuze is. Daarnaast heeft een dergelijk persoon enkel belang bij uw belang, hetgeen bij bijvoorbeeld een curator natuurlijk niet het geval is. Bekijk daarom wat u nodig heeft en waar u hulp kunt gebruiken. Zo bent u optimaal voorbereid en is de kans van slagen van uw doorstart alleen maar groter.

Indien u op zoek bent naar een professionele partij die u kan helpen bij het maken van een succesvolle doorstart dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij van MKB crisisadvies hebben jarenlange ervaring in het crisismanagement en helpen u graag verder. Indien u vragen heeft of graag wat meer informatie wilt hebben neemt u dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Meer nieuws